Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Snijbieten quiche

4 personen of als bijgerecht

Ingrediënten:

600 gram snijbiet, 6 teentjes knoflook, 1 rode ui, 1 pakje (silken)tofu, 2 el edelgistvlokken, 1 el appelazijn, 1 theelepel paprikapoeder, 1 el syrup gold, 1 el mosterd, 1 pakje vegan bladerdeeg, peper en zout naar smaak.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bodem van de taartvorm (23 cm) met bakpapier. Ontdooi de bladerdeeg vellen door ze los van elkaar te leggen op een bord.

Stap 2

Snijd de snijbiet grof en spoel goed af. Doe dan de snijbiet in delen in de keukenmachine en zet aan. Wanneer het fijngesneden is haal je het uit de kom en ga je verder met de volgende portie. De fijngesneden snijbiet bewaar je even in een schaal of kom.

Stap 3

Snijd de ui en 3 teentjes knoflook fijn. Voeg wat olie in de wok en fruit het uitje en knoflook even aan. Voeg daarna de snijbiet toe. Bak even aan en zet daarna het vuur laag.

Stap 4

In de keukenmachine voeg je de (silken)tofu, edelgistvlokken, paprikapoeder, 3 teentjes knoflook, mosterd, appelazijn en syrup gold bij elkaar. Zet de keukenmachine aan en wanneer je een egale emulsie hebt is het klaar. Proef even of het zo op smaak is. Voeg anders nog zwarte peper en himalaya zout toe.

Stap 5

Schenk de ‘saus’ bij de snijbiet en schep goed om.

Stap 6

De bladerdeeg vellen zijn inmiddels ontdooid. Maak hier de bodem van in jouw quicheschaal. Prik er wat gaatjes in. Schep nu de vulling in de quicheschaal.

Stap 7

Zet de quicheschaal in de oven voor ongeveer 30-35 minuten.

Stap 8

Snijd de taart in 4 stukken of in meerdere stukken als bijgerecht. Lekker met een frisse salade.

Je kan de kies ook makkelijk in stukken invriezen voor een later moment.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....