Boho-tiffin,  Ontbijt

Smoothiebowl met bramen

1 portie

Ingrediënten:

¼ avocado, 100 gram bevroren bramen, 1 el raw cacao, 1 el maca, 150 ml kokosmelk (uit blik is lekker romig), greensweet stevia vloeibare druppels chocolade (naar smaak, ik gebruik ongeveer 6-8 druppels) eventueel wat water of meer kokosmelk als het te dik is.

 

Top: 25 gram (bevroren)bramen, 5 pepernoten, hennepzaad en pure chocolade.

 

Stap 1

Doe alle ingrediënten (m.u.v. de topping) in de blender. Wanneer je een egale smootie hebt, is het klaar.

Stap 2

Schenk de smoothie over in een schaaltje en maak af met een lekkere topping.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....