Boho-tiffin,  Tussendoortje

Smeuïge wittebonenbrownies

12-18 stuks

Ingrediënten: 2 el chiazaad + 6 el water (30 min. laten weken), 400 gram witte bonen (gekookt, schoongespoeld en uitgelekt), 150 gram amandelmeel, 200 gram appelmoes (ik had appelmoes gemaakt van ongeveer 750 gram appels, 1 el kaneel en 8 dadels), 200 ml havermelk, 2 el agavesiroop, 6 el raw cacao, 1 el maca (optioneel), 6-8 druppels Green Sweet Stevia vanille, 1 el Green Sweet Stevia Extra en een snuf zout.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.

Stap 2

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en zet aan.

Stap 3

Wanneer je een egale ‘smoothie’ hebt, kan je het beslag overgieten in de bakvorm. Verdeel gelijkmatig.

Stap 4

Zet jouw bakvorm in de oven en na ongeveer 40 minuten is jouw brownie klaar.

Stap 5

Goed laten afkoelen en eventueel in de koelkast laten opstijven! Niet eerder aansnijden, de brownie heeft echt tijd nodig om nog op te stijven uit de oven! Geduld, geduld, geduld…..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....