Geen categorie

Sint Speculaas Pindakaas cookies

8 stuks

Ingrediënten: 100 gram amandelmeel, 50 gram volkoren teffmeel (of een andere meelsoort), 120 gram pindakaas, 80 gram agavesiroop, 1 theelepel vanille, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder en 2 theelepel speculaaskruiden.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met een bakpapiertjes.

Stap 2

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en zet aan. Er ontstaat een deegbal.

Stap 3

Te nat? Voeg dan nog wat meel bij en wanneer het te droog is, dan kan je nog wat pindakaas of een beetje amandelmelk toevoegen.

Stap 4

Maak 8 balletjes en druk deze plat aan op de bakplaat.

Stap 5

Schuif de bakplaat in de oven en na ongeveer 15-18 minuten zijn jouw cookies klaar.

Stap 6

Laat ze afkoelen buiten de oven.

Stap 7

Neem ze lekker mee voor onderweg, naar je werk of studie in jouw boho-tiffin.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....