Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Soep

Simpele tomaten- rode linzen soep

4 porties

Ingrediënten: 500 gram tomaten (in parten gesneden), 1 rode ui (grofgesneden), 3 teentjes knoflook (grofgesneden), 100 gram rode linzen, 500 ml water + 2 blokjes groente- of kruidenbouillon en 100 gram mini-weenies* (in plakjes gesneden).

*vegan seitan worstjes van Wheaty

 

Stap 1

Doe alles m.u.v. de worstjes in een ruime pan en breng aan de kook.

Stap 2

Zet het vuur laag en kook de soep in ongeveer 20 minuten gaar.

Stap 3

Pureer de soep en roer dan de stukjes mini-weenies door de soep. Warm de mini-weenies een minuut of 5 op in de soep.

Stap 4

Neem 4 boho-tiffin schaaltjes en schenk de soep over. Maak eventueel af met wat pompoen- zonnebloempitjes en wat hennepzaadjes. Lekker met twee plakjes groentebrood met een spread.

 

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....