Lunch-Dinner

Seaweed salad

1 portie 

20 gram zeespaghetti (te koop bij AH-XL), ½ courgette (in blokjes), ½ rode ui (fijngesneden), 1-2 teentjes knoflook (fijngesneden), 60 gram shiitakes (in plakjes gesneden), 50 gram verse spinazie, 1 theelepel gedroogde rozemarijn, ¼ geroosterde pompoen, zeezout / peper, 1 eetlepel sojasaus of tamari.

 

Aan de slag:

Doe de zeespaghetti in een kom of pan en giet hier heet water over. Laat even staan.

Pak een wok en doe hier wat water of kokosolie in. Fruit de ui en knoflook. Voeg daarna de shiitakes en courgette toe. Wok even mee. De spinazie, rozemarijn mogen toegevoegd worden en roer dit even mee.

Giet de zeespaghetti af en roer dit door het mengsel wat je in de wok hebt zitten. Breng verder op smaak met wat zout en peper.

De pompoenstukjes voorzichtig door de salade heen roeren.

Dien de salade op en maak af met wat pompoenpitjes en eventueel wat sojasaus of tamari.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....