Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Ontbijt,  Tussendoortje

Scones met gojibessen

5 scones of 10 kleine scones

Ingrediënten: 250 gram speltmeel, 7 gram wijnsteenbakpoeder, 20 gram kokosolie (gesmolten), 75 ml agavesiroop, ½ theelepel vanille, 50 gram gojibessen (10 min laten weken in warm water), 95 ml kokend water en een snuf zout.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Doe de gojibessen in een kommetje en giet er kokend water bij. Laat 10 minuten weken. Daarna het water afgieten en de gojibessen laten drogen.

Stap 3

Doe het meel, wijnsteenbakpoeder, vanille en het zout in een kom en roer goed door elkaar.

Stap 4

In een aparte kom meng je de kokosolie, kokend water, geweekte gojibessen en de agavesiroop.

Stap 5

Voeg het natte mengsel toe aan het meel en mix of kneed door elkaar.

Stap 6

Maak 5 of 10 gelijke ballen en druk plat op de beklede bakplaat. Bestrijk de scones met wat amandelmelk, zodat je een mooie bruine scone krijgt.

Stap 7

Schuif de bakplaat de oven in en na ongeveer 15-18 minuten zijn jouw scones klaar.

Stap 8

Laat de scones nu 10 minuten afkoelen. Daarna kun je ze opensnijden en besmeren met wat jij lekker vindt.

 

Bv. pindakaas met banaan of kokosslagroom en homemade frambozen- of aardbeienjam. Maak er iets lekkers van.

De scones kan je ook los invriezen voor een later moment.

Wil je 1 of 2 scones meenemen naar het werk? Vul jouw boho-tiffin dan met jouw scones en neem de topping mee in het andere schaaltje.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313241/originals-large-collectie/star-style/

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....