Lunch-Dinner,  VanhetLand

Salade van veldsla en geroosterde venkel

1 portie

Ingrediënten: 1 (knol)venkel (in 8 parten gesneden), 1 wortel (geraspt), 35 gram veldsla, 1 el agavesiroop, 1 el pompoenpitten, 1 theelepel dille, 1 theelepel venkelzaad en wat zwarte peper.

Stap 1

Zet de koekenpan op het vuur en doe hier 1 el agavesiroop in.

Stap 2

Voeg de partjes venkel in de pan en rooster deze mooi goudbruin. Draai ze regelmatig om.

Stap 3

Bestrooi de venkel met de dille en venkelzaad en rooster nog even mee.

Stap 4

Pak een diep bord en leg hier de veldsla in. Daar bovenop de geraspte wortel en de stukjes geroosterde venkel.

Stap 5

Rooster de pompoenpitjes nog even in de pan, waar je de venkel net uitgehaald hebt.

Stap 6

Strooi de pompoenpitjes over de venkel en maak eventueel af met wat zwarte peper.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....