Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Salade van doperwten rodelinzen rijst

Bijgerecht of 4 porties

Ingrediënten: 1 pak doperwten rodelinzen rijst, 2 bosui (in ringen gesneden), 1 potje vegan groene pesto, 1 pot biologische groene olijven (19 stuks, doormidden snijden), 10 (ongezwavelde) gedroogde abrikozen (fijngesneden), 2 el hennepzaad, 2 el geroosterde zonnebloempitten, 75 gram rucola, zout en peper.

Stap 1

Kook de doperwten rodelinzen rijst volgens gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet af en spoel het af met koud water. Daarna goed af laten koelen.

Stap 2

Doe de bosui, rucola, abrikozen, zonnebloempitten, hennepzaad en olijven in een ruime schaal en hussel door elkaar.

Stap 3

De afgekoelde rijst toevoegen samen met de groene pesto. Goed omscheppen. Eventueel verder op smaak brengen met zout en peper.

Stap 4

Wil je wat salade meenemen? Geen probleem. Vul jouw boho-tiffin en je bent ready to go.

Deze rijstsalade is prima in de koelkast te bewaren. Zeker tot 3 dagen.

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....