Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Salade met aubergine

1 portie

Ingrediënten: 50 gram quinoa, 150 ml water en 1 theelepel tamari en tahin, 1 aubergine (in blokjes gesneden), zout, peper en 1 theelepel knoflookpoeder, 50 gram verse spinazie, 1 theelepel tamari en tahin, sap van een ½ citroen, 50 gram witte bonen, 5 gram zonnebloempitten en 5 gram pompoenpitten (geroosterd) en 1 bosui (in ringen gesneden).

 

Stap 1

Doe de quinoa samen met het water, tamari en tahin in een steelpannetje en breng dit aan de kook. De quinoa is klaar, wanneer het water opgenomen is en de quinoa zacht is (proef eventueel even). Nog niet gaar, maar het water is verdampt? Voeg dan wat water toe. Wil je het romiger hebben? Voeg dan 1 eetlepel tahin toe i.p.v. 1 theelepel.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een bakpapiertje op de ovenplaat en leg hier de blokjes aubergine op. Strooi zout, peper en knoflookpoeder over de aubergine heen. Hussel dit even goed door elkaar. Zet het in de oven en na 15-20 minuten is de aubergine klaar.

Stap 3

De witte bonen roer je nu door de quinoa heen. Ook de 25 gram verse spinazie, de overige tamari (1 theelepel), 1 theelepel tahin (of 1 eetlepel), sap van een ½ citroen en de aubergine roer je erdoorheen. Dat de spinazie een beetje slinkt is niet erg. De overige spinazie voeg je toe voor je het gaat opdienen. Roer nog even goed door elkaar.

Stap 4

Jouw salade kan je nu in de bakjes van jouw boho-tiffin doen. Maak af met de geroosterde pompoen- en zonnebloempitjes.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....