Lunch-Dinner,  Ontbijt,  Tussendoortje

Roze Zebra Taart

6-8 stukken taart

Ingrediënten:

Bodem: 40 gram kokosmeel, 2 el gerapste kokos, 75 gram speltvlokken, 75 ml kokosmelk (light, uit blik), 2 el agavesiroop, 35 gram pistachenootjes (fijngehakt), 25 gram gedroogde cranberries, 1 theelepel vanille, sap van een ½ citroen, rasp van een ½ citroen en een snuf zout.

Vulling: 1 beker kokosyoghurt (400 ml), 1 beker kokosyoghurt / frambozen (400 ml), 1 theelepel extra sweet van www.greensweet-stevia.nl 2x 3 gram agar-agar en 2x 100 ml water. Eventueel 4 zakjes klopfix (Bio Vegan, Ekoplaza) om een luchtige vulling te maken.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een taartvorm (18 cm) met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie.

Stap 2

Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en meng goed door elkaar.

Stap 3

Schep het mengsel op de taartbodem en druk goed aan. Zet de bodem voor 10-12 minuten in de oven.

Stap 4

Pak twee steelpannetjes. In elk pannetje doe je 3 gram agar-agar met 100 ml water. Breng aan de kook terwijl je goed blijft kloppen met de garde. Laat de agar-agar 2 minuten doorkoken.

Stap 5

Voeg in het ene steelpannetje de kokosyoghurt + 1 theelepel extra sweet toe. Breng het opnieuw aan de kook terwijl je blijft roeren. In het andere steelpannetje doe je de kokos-frambozen yoghurt. Ook goed blijven roeren.

Stap 6

Wil je een luchtige vulling hebben? Schenk dan het yoghurtmengsel over in een beslagkom en voeg twee zakjes klopfix toe. Klop nu ruim 5 minuten tot een luchtig beslag. Dit doe je dus twee keer.

Stap 7

Nu ga je de vulling op de bodem schenken. Doe dit om en om. Eerst 3 eetlepels wit, dan 3 eetlepels roze. Dit herhaal je tot alles op is.

Stap 8

Zet de taart nu voor minimaal 2-3 uur in de koelkast.

Stap 9

Maak de taart af met gedroogde bosvruchten en snijd de taart in 6 of 8 stukken.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....