Lunch-Dinner,  Soep

Romige tomatensoep

2 porties of 4 aperitiefjes

Ingrediënten: 1 blik tomatenblokjes, ¼ oranje pompoen (geschild en in blokjes gesneden) 200 ml kokosmelk (uit blik) en een ½ rode paprika (in stukjes gesneden). Eventueel zout en peper naar smaak.

Is de soep nog te dun? Voeg dan een 1/2 el arrowroot toe. Goed mee pureren door de soep.

Stap 1

Voeg alle ingrediënten in de pan en breng aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat de pompoen in ongeveer 20 minuten gaarkoken.

Stap 2

Pureer alles tot een egale soep. Je kan het nog verder op smaak brengen met zout en peper mocht dat nodig zijn.

Stap 3

Maak eventueel af met wat pompoen- en zonnebloempitjes en wat hennepzaadjes. Lekker met een stuk vers desembrood of zadencrackers.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....