Lunch-Dinner,  Soep,  VanhetLand

Romige courgettesoep

4 grote kommen of 8 kleinere porties

Ingrediënten: 1 kilo courgette, 1 liter groente- of kruidenbouillon, 1 rode ui (fijngesneden), 2-3 teentjes knoflook (fijngesneden), 2 theelepel oregano, 20 gram cashewnoten (ongezouten, geweekt), 10 gram verse basilicum, zeezout en peper naar smaak.

Optioneel: 1 mespuntje verse madame peper om een pittig randje te krijgen aan de soep!

 

Stap 1

Fruit het uitje en de knoflook in de soeppan met 1 theelepel kokosolie.

Stap 2

Voeg na ongeveer 3 minuten de courgette en oregano toe. Roer dit even goed door elkaar.

Stap 3

Schenk de bouillon bij de courgette en voeg de geweekte cashewnoten toe.

Stap 4

Laat de soep nu ongeveer voor 20 minuten op het vuur staan.

Stap 5

Voor je de soep gaat pureren voeg je de verse basilicum toe. Wil je de soep een pittig randje geven? Dan voeg je nu een klein stukje madame peper toe. Pureer het tot een egale soep.

Stap 6

Proef of de soep op smaak is. Breng het anders verder op smaak met verse gemalen peper en zeezout.

Stap 7

Dien de soep op in een kommetje of een soepbord en serveer het met een stuk brood.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....