Boho-tiffin,  Tussendoortje

Romige avocado ‘mayonaise’

2-4 porties

 

Ingrediënten: 1 avocado (schil en pit verwijderd), 60 ml aquafaba (kikkererwtenvocht), 3 teentjes knoflook (fijngeperst), sap van ½ citroen, snuf himalayazout en 1-2 theelepel syrup gold.

 

Stap 1

Doe alle ingrediënten in de blender, keukenmachine of hoge maatbeker en pureer tot een egale emulsie.

Stap 2

Schep jouw avocado ‘mayonaise’over in een potje en bewaar in de koelkast.

Stap 3

Zet een boho-tiffin schaaltje op tafel met wat tacochipjes, rauwkost of andere lekkernijen en serveer de avocado ‘mayoinase’ als dip.

 

Je kan ook een kleiner potje vullen met de avocado ‘mayonaise’ en meenemen in jouw boho-tiffin. Heerlijk op een zuurdesemboterham, mexicaanse wraps, tacochipjes etc….

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....