Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Ontbijt,  Tussendoortje

Rogge ontbijtkoek met gemengde noten

12 plakken

Ingrediënten: 200 gram roggemeel, 100 gram bruine rijstmeel, 125 gram zwarte moerbeien, 200 ml heet water, 3 theelepel pumpkinspice, 3 el gebroken lijnzaad + 9 el warm water (dit even 20 min. laten weken), 100 ml amandelmelk, 3 theelepel wijnsteenbakpoeder, 10 gram Green Sweet brown (of meer wanneer je het zoeter wilt hebben), snuf Himalaya zout en 75 gram (gehakte) gemengde noten (ik had 25 gram pecan-, 25 gram cashew- en 25 gram walnoten).

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de cakeblik in met wat kokosolie.

Stap 2

Doe de moerbeien samen met 200 ml water in de blender of keukenmachine en zorg voor een egale emulsie.

Stap 3

Alle droge ingrediënten doe je samen in een kom. Meng dit goed door elkaar.

Stap 4

Roer de natte ingrediënten door het meel en meng goed.

Stap 5

Wanneer het meel goed opgenomen is door het vocht, schep je de gehakte gemengde noten door het beslag.

Stap 5

Proef even of je het beslag zo lekker vindt. Voeg eventueel nog wat Green Sweet Brown toe.

Stap 6

Schep het beslag over in de ingevette cakeblik en zet het blik in de oven.

Stap 8

Na ongeveer 50-60 minuten is jouw rogge ontbijtkoek klaar. Check even met een saté-prikker of deze er droog uitkomt. Elke oven is anders, misschien is jouw brood eerder of later klaar.

Stap 9

Laat eerst 10 minuten afkoelen. Haal de koek dan uit het blik en laat verder afkoelen.

Stap 10

Snijd jouw ontbijtkoek in 12 plakken en serveer met een lekkere dot kokosslagroom, kokosboter of pindakaas.

Stap 11

Gaat de koek niet direct op? Vries de plakken dan per stuk of per 2 in. Neem je een plak mee voor onderweg? Vul jouw boho-tiffin dan met 1 of 2 plakken en je hebt zo een lekkere snack voor onderweg.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313130/originals-large-collectie/lotus/

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....