Geen categorie

Rodekool quiche

1 taart, 8 stukken

Ingrediënten: 1 pak filodeeg (bladerdeeg of zelfgemaakte quichedeeg kan ook), 1 rodekool (600-700 gram geraspt), 1 rode ui (fijngesneden), 1 (elstar) appel (geschild en in blokjes gesneden), 2 laurierbladeren, 3 kruidnagel, 2 kaneelstokjes, 200 gram bosvruchtenjam (zonder suiker, Ekoplaza), 1-2 theelepel kaneel, 1 el appelazijn, 2 theelepel mosterd, 1 pak tofu (400 gram), sap van een ½ citroen, 2 el agavesiroop, 2 el edelgistvlokken en eventueel 100 ml plantaardige room (bv. rijst- of haverroom).

 

Top: per taartje 3 pecannoten, ¼ appel (in blokjes gesneden) en 1 theelepel agavesiroop.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180-220 graden en bekleed een quichevorm met bakpapier.

Stap 2

Wanneer je met filodeeg gaat werken en deze ligt in de vriezer, laat je deze ontdooien.

Stap 3

Pak een ruime pan en fruit hier kort het rode uitje in met wat kokosolie.

Stap 4

Voeg de geraspte rodekool gaat samen met ongeveer 250 ml water, de stukjes appel, laurierbladeren, kruidnagel (ik prik ze altijd in de bladeren, scheelt zoeken) en de kaneelstokjes in de pan. Zet op het vuur en kook het in ongeveer 15-20 minuten gaar.

Stap 5

Giet het overtollige vocht af en haal de laurierbladeren, kruidnagel en de kaneelstokjes uit de rodekool. Breng de rodekool op smaakt met nog 1-2 theelepels kaneel, 200 gram bosvruchtenjam (meer als je het zoeter wilt hebben). Maak het af met nog wat peper en zeezout.

Stap 6

Nu ga je aan de slag met de tofu. Doe de tofu (die goed uitgelekt is) in de keukenmachine. Doe hier de mosterd, agavesiroop, citroensap, edelgistvlokken en appelazijn bij. Zet de keukenmachine aan en maak er een egale saus van. Vind je het te dik? Voeg dan beetje bij beetje de plantaardige room toe aan het mengsel.

Stap 7

Giet het tofumengsel bij de rodekool en meng dit goed door elkaar. Proef of je het zo op smaak vindt.

Stap 8

Maak van de filodeegbladeren een bodem in jouw quichevorm. Schep het rodekoolmengsel over op de bodem. Strijk eventueel plat en zet het voor ongeveer 25-30 minuten in de oven. Gaat het te snel? Je kan altijd een stukje aluminiumfolie over de quiche leggen.

Stap 9

Pak een koekenpan en doe hier wat agavesiroop in en bak hier de stukjes appel en pecannootjes goudbruin.

Stap 10

Garneer de taartpunten met de stukjes appel en pecannootjes. Neem je jouw quiche mee voor onderweg? Laat het dan goed afkoelen. Persoonlijk vind ik deze quiche lekkerder, wanneer het warm wordt gegeten. Dus zorg er dan voor, dat je op je werk of waar je ook bent, dit taartje kunt opwarmen in de oven.

 

Heb je nog geen boho-tiffin, maar zou je er wel eentje willen aanschaffen? Kijk dan op de site van: https://www.boho-tiffin.com/

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....