Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Soep

Rode soep

1 flinke portie of 2 kleinere porties.

Ingrediënten: 50 gram rode linzen, 1 blik tomatenstukjes (400 gram), ½ rode uit (versnipperd), 1 teentje knoflook (versnipperd), 125 ml water + ½ groentebouillonblokje, snuf chilivlokken, 100 ml kokosmelk (uit blik), zout en peper naar smaak.

Stap 1

Doe in de pan wat water en bak hier even het uitje en knoflook in. Minuutje of 2.

Stap 2

Voeg de tomatenstukjes toe in de pan samen met de rode linzen, bouillonblokje en water. Roer het even goed door elkaar en breng aan de kook.

Stap 3

Zet het vuur laag en laat jouw soepje een minuut of 20 even pruttelen.

Stap 4

Pureer de soep tot een egale soep en roer de chilivlokken, kokosmelk en eventueel nog wat zout en peper door de soep.

Stap 5

Schep jouw soep over in jouw boho-tiffin en geniet van deze soep met een stuk desembrood.

Wil jij jouw soep meenemen? Laat het dan eerst goed afkoelen. Doe een stukje huishuidfolie over de tiffin voor je de tiffins opstapelt en afsluit. Zo kan je het lekvrij mee naar jouw bestemming nemen.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-48777638/salad-collectie/paisley-salad/

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....