Geen categorie

Risotto met oesterzwam

1 portie

 

Ingrediënten:

40 gram risottorijst, 1 venkelknol (in blokjes snijden), 250 ml groentebouillon, ½ rode ui (fijnsnijden), 1 teen knoflook (fijnsnijden), 75 gram kastanjechampignons (in partjes snijden), 75 gram oesterzwam (in stukken scheuren), 75 gram kikkererwten, zeezout/zwarte peper.

 

Aan de slag:

 

Stap 1

Fruit het uitje en de knoflook.

Stap 2

Voeg de risottorijst toe. Glazig? Voeg dan de bouillon toe.

Stap 3

Voeg de overige ingrediënten toe. Goed roeren en laat het in ongeveer 20 minuten gaar worden.

Stap 4

Breng eventueel op smaak met wat zwarte peper en zeezout.

Stap 5

Strooi er wat edelgistvlokken over, mmmmm

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....