Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  VanhetLand

Risotto met Shanghai paksoi

1 portie

Ingrediënten: 40 gram (ongekookte) risottorijst, ½ groente- of kruidenbouillonblokje, ½ eetlepel misopasta, ½ rode ui (fijngesneden), 1 teentje knoflook (fijngesneden)1 shanghai paksoi (fijngesneden), ½ courgette (in blokjes gesneden), 50 gram (kastanje) champignons (in partjes gesneden) en 1 theelepel kokosolie.

 

Stap 1

Kook de risottorijst volgens de verpakking met het ½ groente- of kruidenbouillonblokje.

Stap 2

Giet de risottorijst af en roer de misopasta door de rijst. Zet apart.

Stap 3

Zet de wok op het vuur en doe hier de kokosolie in. Fruit de ui en de knoflook aan.

Stap 4

Voeg nu de overige groentes toe. Wok deze tot het gaar is. Voeg eventueel wat water toe, wanneer de pan te droog begint te worden.

Stap 5

Op het laatst voeg je de risottorijst toe. Roer goed door elkaar en serveer.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....