Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Rijst met snijbiet en vegan kipstukjes

1 portie

Ingrediënten: 50 gram zilvervliesrijst, ½ kruiden- of groentebouillonblokje, 200 gram snijbiet (fijnmalen in keukenmachine), ½ rode ui (fijngesneden), 1 teentje knoflook (fijngesneden), 75-100 gram vegan kipstukjes, zout en peper naar smaak.

Optioneel: 2 eetlepels edelgistvlokken.

 

Stap 1

Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing beetgaar.

Stap 2

Pak een wok en zet deze op het vuur. Doe er wat water of kokosolie in. Fruit het uitje en de knoflook. Wanneer het glazig begint te worden voeg je de vegan kipstukjes toe. Even goed aanbakken.

Stap 3

Wanneer de vegan kipstukjes goed zijn aangebakken, voeg je de fijngemalen snijbiet toe met het ½ kruiden- of groentebouillonblokje. Beetje water toevoegen. Niet te veel. Goed roeren.

Stap 4

De rijst afgieten en toevoegen aan het snijbietenmengsel. Goed door elkaar roeren. Breng eventueel verder op smaak met wat zwarte peper en zeezout.

Stap 5

Pak een bord en doe jouw portie rijst met snijbieten op het bord en maak eventueel af met wat edelgistvlokken.

 

Ook erg lekker met bijvoorbeeld stukjes zongedroogde tomaatjes, champignons en zonnebloempitjes.

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....