Boho-tiffin

Raw summer pie

1 portie

Ingrediënten:

Bodem: 25 gram havermout, 25 gram amandelmeel, 40 gram dadelpasta (of 40 gram dadels), ½ theelepel vanille, raps ½ limoen, sap ¼ limoen, snuf zout, kardemom en gember.

Vulling: 100 ml amandelyoghurt (kokos of soja kan ook), raps ½ limoen, sap ¼ limoen, 25 gram (bevroren) frambozen, ½-1 eetlepel kokosstroop (of een ander zoetmiddel), ¼-1/2 theelepel xanthaangom.

Topping: 1 abrikoos, 2 (bevroren) frambozen (verkuimeld), chiazaadjes, kokosraps, gebroken cashewnoot.

 

Stap 1

Doe alle ingrediënten voor de bodem in een schaal en kneed hier een samenhangend geheel van.

Stap 2

Pak een klein taartvormpje en leg hier een bakpapiertje in. Druk het deeg hierin en zet deze voor ongeveer een halfuurtje in de koelkast.

Stap 3

Maak nu de vulling. Doe de amandelyoghurt samen met de (bevroren) frambozen, sap van de limoen, kokosstroop en xanthaangom in de blender. Zet aan en zorg dat je een egale smoothie krijgt. Door de xanthaangom wordt het wat dikker en krijgt het een luchtig geheel.

Stap 4

Doe jouw frambozen smoothie in een schaaltje en roer nu de rasp van de limoen doorheen.

Stap 5

Haal jouw bodem uit de koelkast en vul het met jouw frambozen smoothie. Maak het af met bovenstaande topping of creëer er zelf eentje.

Stap 6

Doe jouw taartje in een boho-tiffin schaaltje en je bent ready to go.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....