Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Ontbijt,  Tussendoortje

Raw lemon cheesecake

8-12 stuks

 

Ingrediënten:

Bodem: 75 gram speltvlokken, 75 gram kokosrasp, 5 dadels, 1 theelepel vanille, 1 el agavesiroop, rasp van 1 citroen, snuf zout en 15 ml water.

Vulling: 400 ml kokosyoghurt, 1 theelepel vanille, sap van een ½ citroen, rasp van een ½ citroen, 100 ml kokoscreme (dikke laag uit het blik), 1 theelepel xantgaangom, 4 gram agar-agar en 100 ml water.

Lemon curd laag: 35 gram arrowroot, 2 el kokoscreme (dikke laag uit het blik), sap van 2,5 citroen, 60 ml agavesiroop en 2 el citroenrasp. Eventueel nog wat kokosmelk (uit blik) om het wat dunner te maken.

Toplaag: Kokosrasp voor de ster.

Stap 1

Zorg dat je ruimte hebt in de koelkast!

Pak een taartvorm (18 cm) en bekleed de bodem met een bakpapiertje en vet de randen in met kokosolie.

Stap 2

Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine m.u.v. het water. Is het meel te droog? Voeg dan het water toe. Schep het mengsel over in de taartvorm en druk goed aan met de bolle kant van de lepel. Zet in de koelkast en laat hard worden.

Stap 3

Doe alle ingrediënten voor de vulling m.u.v. de agar-agar en het water in de keukenmachine en laat ongeveer 10 minuten draaien.

Stap 4

Intussen kan je de agar-agar met het water in een steelpannetje opwarmen. Blijf goed roeren. Kookt het mengsel? Laat het nog even op het vuur staan, blijf roeren. Wanneer het dikker wordt, zet je het vuur uit en giet je het mengsel in de keukenmachine.

Stap 5

Giet het mengsel op de bodem en zet in de koelkast en laat opstijven.

Stap 6http://www.veganflavours.nl/wp-admin/post-new.php#category-add

Ga nu aan de slag met de lemon curd. Doe alles in een steelpannetje m.u.v. de citroenrasp en zet dit op het vuur. Goed roeren met de garde en dit doe je ongeveer 6 minuten. Is het te dik? Voeg dan wat kokosmelk (uit het blik) toe. Op het laatst roer je de rasp toe.

Stap 7

De lemon curd giet je over de stijve vulling heen en dit zet je ook weer in de koelkast. Laat goed opstijven.

Stap 8

Gebruik een uitsteek ster en leg deze voorzichtig op de taart. Strooi kokosrasp in de ster en verwijder de uitsteker.

Stap 9

Snijd de taart in 8 of 12 stukken! Wil je een stukje meenemen? Gebruik dan jouw boho-tiffin. Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-48777638/salad-collectie/paisley-salad/

De taart is ongeveer 3 dagen houdbaar in de koelkast. Je kan ook makkelijk losse stukken invriezen.

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....