Geen categorie

Raw avocado- lemon pie

12 taartpunten

 

Ingrediënten:

Bodem: 170 gram rauwe, ongeroosterde amandelen, 50 gram rauze, ongeroosterde cashewnoten, 60 gram kokosrasp, 10 gram extra sweet (of 120 ml syrup gold), snuf zout, vloeibare stevia vanille (6-8 druppels) en 60 ml kokosolie (gesmolten).

Vulling: 245 gram rijpe avocado, 180 ml kokosolie (gesmolten), 110 ml citroensap, rasp van 1 citroen, 2 theelepels extra sweet (of 60 ml syrup gold) en 300 gram silken tofu (1 pakje, optioneel).

Top: gecrushte pistachenoten en kokosrasp

Stap 1

Ik heb gebruik gemaakt van deze taartvorm: https://www.dille-kamille.nl/nl/taart-gebak-zoet-hartig/taartvorm-losse-bodem-rond-anti-aanbak-o-24-cm-5698.html bekleed deze met een bakpapiertje.

Stap 2

Ga eerst aan de slag met de bodem. Doe eerst de amandelen, cashewnoten, zout, extra sweet en de kokosrasp in de keukenmachine. Maal fijn. Voeg daarna de overige ingrediënten toe. Wanneer je een plakkerige substantie hebt, dan is het klaar.

Te droog? Voeg dan nog wat kokosolie (gesmolten) of water toe. Het moet ook zeker niet te nat zijn!

Stap 3

Druk het deeg uit in de taartvorm en zet even voor 10 minuten in de koelkast.

Stap 4

Maak de keukenmachine vetvrij en ga aan de slag met de vulling van de taart.

Stap 5

Haal de schil van de avocado’s en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees in de keukenmachine samen met de overige ingrediënten. Wanneer alles goed met elkaar vermengd is en je hebt een egale massa, dan is het klaar. Proef altijd even of het op smaak is. Voeg eventueel naar wens nog wat zoetmiddel toe.

Stap 6

Haal de bodem uit de koelkast en schenk jouw avocadosmoothie op de bodem. Schud voorzichtig met de taartbodem en zet de taart voor 2,3 uur in de koelkast.

Stap 7

Je kan 12 stukken taart eruit snijden. Let op, door de avocado kan je de taart niet lang bewaren. Of je eet de taart binnen 2 dagen op, of je vriest de overige stukken in. Wil je dan later genieten van een stukje taart? Haal de taart dan 1 uur voor het eten uit de vriezer.

Stap 8

Je kan uiteraard ook een stukje meenemen naar het werk. Bewaar jouw boho-tiffin dan in de koelkast, dan is jouw stukje taart het lekkerst.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....