Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Ontbijt,  Tussendoortje

Rabarbertaart met aardbeien en rode biet

Punten naar wens… Ik heb er 8 punten uit gehaald.

Ingrediënten:

Bodem: 35 gram gojibessen (even 10 minuten laten weten in warm water), 100 gram dadels (wanneer je harde dadels gebruikt, even laten weken in warm water), 1 theelepel vanille, raps van een 1/2 biologische citroen en 50 gram gepofte quinoa (kan ook meer, wanneer je een dikkere bodem wilt).

Vulling: 1000 gram rabarber, 500 gram (diepvries)aardbeien, 2 el icing (Green Sweet Icing), raps van een ½ biologische citroen, 2 rode biet (geschild), 12 gram agar-agar en 200 ml water.

 

Gebruik je geen Green Sweet Icing? Geen probleem, je kan de taart ook zoeter maken met wat jij in huis hebt. Denk hierbij aan dadels, agave- of rijstsiroop of anders. Voeg dat toe, wat bij jou past!

 

Stap 1

Pak een taartvorm en bekleed deze met bakpapier. Bekleed de randen ook met bakpapier of vet in met wat plantaardige boter. Zorg ook voor ruimte in jouw koelkast!

Stap 2

Doe de geweekte dadels, gojibessen, vanille en citroenrasp in een ruime kom en voeg de gepofte quinoa toe. Kneed met je handen alles goed door elkaar.

Wil je een dikkere bodem? Voeg dan meer gepofte quinoa toe en wanneer het te droog wordt, voeg je nog wat meer dadels toe. Zelf even afstemmen op wat jij lekker vindt.

Stap 3

Met jouw deegbal maak je de bodem van de taart. Zet deze daarna in de koelkast, zodat het kan harden.

Stap 4

Maak de rabarber schoon en snijd in grove stukken. Doe ze samen met de bevroren aardbeien en de geschilde rode biet in een pan met een laagje water. Zet het op het vuur en na ongeveer 15-20 minuten is het klaar. Giet af en laat uitlekken. Gebruik je verse aardbeien? Dan hoef je ze niet mee te koken.

Stap 5

Doe de rabarber en rode biet samen met de aardbeien, 2 eetlepels Green Sweet Icing en citroenrasp in de keukenmachine. Zorg voor een egale smoothie. Proef even of je het zo lekker vindt. Wil je het zoeter? Voeg dan meer Green Sweet Icing toe of wat jij gebruikt.

Stap 6

Pak een ruime pan en doe hier 12 gram agar-agar in met 200 ml water. Breng al roerend aan de kook. Voeg daarna de taartvulling toe. Blijf gedurende 2 minuten goed roeren.

Stap 7

Pak de bodem uit de koelkast en giet het mengsel op de bodem. Zet nu in de koelkast en laat opstijven. Na 2-3 uur is jouw taart klaar om aangesneden te worden.

Stap 8

Versier de taart met vers fruit. Denk bijvoorbeeld aan blauwe bessen, aalbessen, aardbeien of net wat jij lekker vindt. Snijd de hoeveel punten die jij wilt uit de taart. Je kan de taart ook (in losse punten)invriezen.

Wil je een stukje taart meenemen? Gebruik jouw boho-tiffin dan. Eet je het pas later op de dag? Zet jouw boho-tiffin dan wel eventjes in de koelkast.

De taart is ongeveer 3 dagen houdbaar in de koelkast.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-52297434/originals-largecollectie/tropical-jungle/

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....