Tussendoortje,  VanhetLand

Rabarberijs

1 portie

Ingrediënten: 1 bevroren banaan, 75 gram bevroren frambozen, 1 stengel rabarber (130 gram) en eventueel wat zoetmiddel (kokosbloesemsuiker, agavesiroop of anders)

 

Stap 1

Was de rabarber en snijd in grove stukken. Doe de stukken rabarber in een steelpannetje met een laagje water. Zet op het vuur en kook de rabarber zacht.

Stap 2

Giet de rabarber af en laat goed uitlekken en afkoelen.

Stap 3

Haal de bevroren banaan en de frambozen uit de vriezer en doe ze in jouw blender. Voeg de rabarber toe en zet de blender aan. Is alles egaal? Proef dan even of het zo op smaak is. Maak het eventueel zoeter.

Stap 4

Je kan het nu overscheppen in een schaaltje en lekker opeten, dan heb je een fluffy ijsje. Wil je echt een bolletje ijs? Schep het mengsel dan over in bv. een cakeblik en zet in de vriezer voor zeker 3 uur.

Stap 5

Haal het ijs uit de vriezer en schep er bolletjes ijs uit. Leg de bolletjes ijs in een schaaltje of als je hoorntjes hebt, kan je echt een ijshoorntje maken.

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....