Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Ontbijt,  Tussendoortje

Rabarber- bananenbrood

10-12 plakken

Ingrediënten: 200 gram bruinerijstmeel, 50 gram boekweitmeel, 4 bananen, 2 rabarberstengels, flinke theelepel kaneel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, sap van een ½ limoen, 2 el icing (Green Sweet) en een snuf zout.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier of vet in met plantaardige boter.

Stap 2

Machinaal: doe alle ingrediënten m.u.v. de rabarber in de keukenmachine. Wanneer je een egaal beslag heb, is het klaar.

Met de handen: prak de bananen fijn in een ruime kom en voeg de natte ingrediënten toe. Doe in een andere kom alle droge ingrediënten en voeg daarna alles bij elkaar. Goed roeren.

Stap 3

Schep het beslag over in jouw cakeblik en duw de schoongemaakte rabarber bovenop het beslag.

Stap 4

Jouw rabarber- bananenbrood heeft ongeveer 50-60 minuten nodig in de oven.

Stap 5

Haal het brood uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Daarna haal je het uit de vorm en laat je het verder afkoelen.

Stap 6

Snijd het brood in 10-12 plakken. Je kan de plakken makkelijk los invriezen. Wil je een sneetje meenemen? Gebruik hiervoor jouw boho-tiffin.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-43698870/originals-large-collectie/pavone/

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....