Boho-tiffin,  Tussendoortje

Rabarber- aardbeien taart

Punten naar wens… Ik heb er 10 punten uit gehaald.

Ingrediënten: bodem: 250-320 gram dadels (ontpit en wanneer het harde dadels zijn, even in kokend water laten weken, 20 minuten), sap van een ½ limoen (rasp van een halve limoen is ook erg lekker), 80 gram kokosrasp en 80 gram (ongezoute)cashewnoten (2 uur in kokend water laten weken).

Vulling: 500 gram rabarber, 400 gram (diepvries)aardbeien, 2 el icing (Green Sweet Icing), 6 gram agar-agar + 100 ml water.

 

Stap 1

Pak een taartvorm (ik heb een quichevorm gebruikt) en bekleed deze met bakpapier. Zorg ook voor ruimte in jouw koelkast!

Stap 2

Doe de geweekte dadels, cashewnoten, kokosraps en het sap in de keukenmachine. Als het goed is krijg je een plakkerige deegbal. Is het te droog? Voeg dan meer dadels toe. Te nat? Dan gebruik je wat meer kokosraps. Zelf een beetje mee spelen, ik weet niet welke dadels jij gebruikt.

Stap 3

Met jouw deegbal maak je de bodem van de taart. Zet deze daarna in de koelkast, zodat het kan harden.

Stap 4

Maak de rabarber schoon en snijd in grove stukken. Doe ze samen met de bevroren aardbeien in een pan met een laagje water. Zet het op het vuur en na ongeveer 15 minuten is het klaar. Giet af en laat uitlekken. Gebruik je verse aardbeien? Dan hoef je ze niet mee te koken.

Stap 5

Doe de rabarber samen met de aardbeien en 2 eetlepels Green Sweet Icing in de keukenmachine. Zorg voor een egale smoothie.

Stap 6

Pak een steelpannetje en doe hier 6 gram agar-agar in met 100 ml water. Breng al roerend aan de kook. Voeg daarna het rabarber- aardbeienmengsel toe. Blijf gedurende 2 minuten goed roeren.

Stap 7

Pak de bodem uit de koelkast en giet het rabarber- aardbeienmengsel op de bodem. Zet nu in de koelkast en laat opstijven. Na 2-3 uur is jouw taart klaar om aangesneden te worden.

Stap 8

Snijd de hoeveel punten die jij wilt uit de taart. Je kan de taart ook (in losse punten)invriezen. Wil je een stukje taart meenemen? Gebruik jouw boho-tiffin dan. Eet je het pas later op de dag? Zet jouw boho-tiffin dan wel eventjes in de koelkast.

De taart is ongeveer 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-48777428/originals-large-collectie/botanic-white/

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....