Lunch-Dinner,  VanhetLand

Raapstelenwrap

1 wrap

Ingrediënten: 50 gram kikkererwtenmeel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 100 ml water, 50 gram raapstelen en een snuf zout.

Vulling: 2 el groentespread of hummus, 25 gram raapstelen (grof gehakt), 75 gram kastanje champignons (grofgesneden) en 125 gram sugarsnaps.

 

Stap 1

Doe alle ingrediënten voor de wrap in een hoge maatbeker, keukenmachine of blender. Pureer tot een egaal beslag.

Stap 2

Zet de koekenpan op het vuur en voeg een ½ theelepel kokosolie toe. Giet het beslag in de pan en bak 1 wrap. Draai om, wanneer de bovenkant droog is. Bak de andere kant ook nog even aan.

Stap 3

Stoom of kook de sugarsnaps ‘gaar’ (wat jij lekker vindt, zacht, knapperig). Wok de champignons in de pan.

Stap 4

Pak jouw wrap uit de pan en besmeer deze met 2 el groentespread of hummus. Leg op de helft van de wrap eerst de raapstelen en maak af met de champignons en sugarsnaps. Eventueel kan je nog wat zout en peper toevoegen.

Stap 5

Vouw de andere helft dicht en eet lekker op!

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....