Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Pancakes,  VanhetLand

Raapstelenpancakes met raapstelenhummus

1 portie

Ingrediënten: 50 gram kikkererwtenmeel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 100 ml water, 50 gram raapstelen en een snuf zout.

Pesto: 50 gram pesto, 50 gram kikkererwten, ½ el witte tahin, 1 teentje knoflook, eventueel 1-2 el kikkererwtenvocht, zout en peper naar smaak.

 

Stap 1

Doe alle ingrediënten voor de pancakes in een hoge maatbeker, keukenmachine of blender. Pureer tot een egaal beslag.

Stap 2

Zet de koekenpan op het vuur en voeg een ½ theelepel kokosolie toe. Bak van het beslag ongeveer 8 pancakes. Draai om wanneer ze droog worden en bak de andere kant ook even aan.

Stap 3

Tijdens het bakken kan je de hummus alvast maken. Doe alle ingrediënten m.u.v. het kikkererwtenvocht in een hoge maatbeker of blender en pureer tot een egale hummus. Te droog? Voeg dan beetje bij beetje wat kikkererwtenvocht toe. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Stap 4

Stapel de pancake op elkaar en maak af met jouw raapstelenhummus. Zelf had ik nog 2 champignons gebakken en op de pancake gelegd met nog wat raapsteelblaadjes.

Stap 5

Lekker opeten!

Stap 6

Wil jij jouw pancakes meenemen? Laat ze dan goed afkoelen en verdeel de pancakes over jouw boho-tiffin schaaltjes. De hummus bewaar je ook in een apart schaaltje. Op het werk (of waar je ze ook op gaat eten) kan je de pancakes besmeren met de hummus en lekker opeten.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....