Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Quinoasalade met sugarsnaps

1 portie

Ingrediënten: 50 gram quinoa (ongekookt), 125 gram sugarsnaps (in een pannetje met wat water gaarstomen), 75 gram kastanjechampignons (in partjes gesneden), ½ krap romainesla (fijngesneden), 1 bosui (fijngesneden), 1 teentje knoflook, ½ kruiden- of groentetablet eventueel nog wat zout en peper om verder op smaak te brengen.

 

Stap 1

Kook de quinoa volgens gebruiksaanwijzing samen met het ½ kruiden- of groentetablet.

Stap 2

Pak een kleine koekenpan en zet deze op het vuur. Doe er een scheutje water of olie in. Fruit de knoflook even aan. Voeg daarna de champignons toe. Na een minuut of 3 kan je het vuur uitzetten.

Stap 2

Voeg in een ruime kom de fijngesneden romainesla, bosui, sugarsnaps en het champignonsmengsel. Hussel nu alles goed door elkaar. Proef even of het zo op smaak is. Door het kruiden- of groentebouillonblokje is het al vrij zout, maar samen verschillen.

Stap 3

Roer voorzichtig de quinoa door de salade en schep over in jouw boho-tiffin. Eet lekker op. Wil jij jouw salade meenemen? Laat dan eerst goed afkoelen voor je de tiffin afsluit. Een avond van te voren maken kan natuurlijk ook!

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-48777638/salad-collectie/paisley-salad/

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....