Lunch-Dinner

Quinoa salade met schorseneren

Quinoasalade met schorseneren

1 portie

Ingrediënten:

250 gram schorseneren (geschild, schoongemaakt en in stukjes van 5 cm), 125 gram kastanjechampignons (schoongemaakt en in partjes), 1-2 teentjes knoflook (geperst), ½ of 1 kleine ui (fijngesneden), 1 theelepel gedroogde tijm en rozemarijn, 1 handje platte peterselie (grof gehakt), 1 eetlepel pijnboompitten (kort geroosterd), 50 gram quinoa (gekookt in een ½ tablet groente- of kruidenbouillon), zout en peper (naar smaak).

Stap 1

Kook de quinoa gaar volgens de verpakking met een ½ tablet groente- of kruidenbouillon.

Stap 2

Pak een pan en vul deze ruim met water en kook de schorseneren beetgaar. Giet het water af en laat de schorseneren goed uitlekken.

Stap 3

Fruit de ui en knoflook in de pan aan met wat olie of water. Voeg daarna de champignons toe en de schorseneren met de kruiden. Na een minuutje of 10 is het klaar.

Stap 4

Pak een diep bord en doe daar de gekookte quinoa in. Het mengsel van de schorseneren komt boven op de quinoa en maak af met de platte peterselie en de geroosterde pijnboompitjes. Eventueel op smaak brengen met nog wat zout en peper. Ook lekker met wat edelgistvlokken!

Deze salade kan je zowel warm, lauwwarm of koud eten.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....