Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  VanhetLand

Quinoa salade met raapstelen

1 portie

Ingrediënten: 50 gram quinoa, 150 gram raapstelen (gewassen en grof gehakt), 300 gram komkommer (in stukjes gesneden), 1 rode biet (geschild, gekookt en in stukjes gesneden), 150 gram kastanje champignons (grof gesneden), 2 stengels bleekselderij (in stukjes gesneden), zout en peper naar smaak.

 

Stap 1

Kook de quinoa volgens de verpakking gaar. Ik heb er 1 theelepel kruidenzout aan toegevoegd (kruidenbouillon) kan ook.

Stap 2

De doe stukjes rode biet, komkommer, bleekselderij en raapstelen in een ruime kom en schep voorzichtig om.

Stap 3

Pak een koekenpan en zet deze op het vuur. Bak de champignons aan.

Stap 4

Wanneer de quinoa klaar is, dan schep je de champignons voorzichtig door de quinoa. Wil je de salade direct opeten? Dan kan je deze lauwwarm eten. Schep dan alles voorzichtig door elkaar en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Stap 5

Wil jij jouw salade meenemen? Zorg dan dat de quinoa, champignons en rode biet goed zijn afgekoeld. Wanneer alles koud is, kan je de salade goed omscheppen. Verdeel de salade over in jouw boho-tiffin schaaltjes.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-48777638/salad-collectie/paisley-salad/

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....