Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  VanhetLand

Quinoa-risotto met venkel

1 portie

Ingrediënten: 75-100 gram quinoa (ongekookt), 1 venkelknol (fijngesneden), 3 teentjes knoflook (fijngesneden), 1 kleine rode ui (fijngesneden), 75 gram champignon (fijngesneden), 1 blokje tuinkruidenbouillon, ½ courgette (in stukken gesneden), 150-200 ml water, een handje rucola en een scheut sojasaus om verder op smaak te brengen.

 

Stap 1

Pak een hapjes pan en zet deze op hoog vuur. Voeg wat water toe en fruit het uitje en de knoflook.

Stap 2

De champignons, venkel en courgette voeg je toe aan de pan. Even aanbakken.

Stap 3

Doe nu het tabletje kruidenbouillon samen met 150 ml water in de pan en daarbij de quinoa. Roer goed door. Breng het aan de kook en zet daarna het vuur laag. Deksel op de pan en laat dit ongeveer 20 minuten gaar stoven. Roer regelmatig om. Is het te droog? Voeg dan wat water toe.

Stap 4

Wanneer het klaar is, roer je er nog een vol handje rucola doorheen. Breng verder op smaak met wat sojasaus.

Stap 5

Schep jouw quinoa-risotto over in een diep bord en eet rustig op.

Stap 6

Wanneer je jouw quinoa-risotto mee wilt nemen, laat je het eerst goed afkoelen. De rucola neem je apart mee, zodat je deze later door de quinoa-risotto doet.

Stap 7

Vul jouw boho-tiffin en sluit het af. Heerlijk om koud als salade te eten.

heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-43698870/originals-large-collectie/pavone/

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....