Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  VanhetLand

Quinoa met snijbiet

1 portie

Ingrediënten: 75 gram quinoa (ongekookt afgewogen), 200 ml kruidenbouillon, 150 snijbiet (gesneden), 1 teentje knoflook (fijngesneden), 1 klein rood uitje (fijngesneden), 1 bosui (in ringen gesneden), 1 eetlepel appelazijn, 1 eetlepel tamari, 1 theelepel gedroogde tijm, naar smaak zout en peper en 1 theelepel (of meer) tahini.

Stap 1

Kook de quinoa met de 200 ml kruidenbouillon gaar.

Stap 2

Zet een koekenpan op het vuur en doe hier 1 theelepel kokosolie in. Fruit het uitje en knoflook aan. Voeg daarna de snijbiet toe en wok dit even mee. Is het blad een beetje geslonken? Zet het vuur dan uit.

Stap 3

Doe de quinoa in een ruime schaal en roer hier voorzichtig de snijbieten door. Voeg nu de bosuitjes toe, appelazijn, tamari en de gedroogde tijm. Schep voorzichtig om. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper.

Stap 4

Maak de salade af met wat tahini, erg lekker!

 

Geen quinoa in huis? Met een ander graansoort kan het ook prima. Denk hierbij aan Freekeh, rijst, boekweit of wat jij lekker vindt.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....