Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Ontbijt

Quinoa breakkie

1 portie

Ingrediënten: 50 gram quinoa, 225 ml kokos- rijstmelk (of een andere plantaardige melk), 25 gram gedroogde cranberries, 6-8 druppels green sweet vanille, 75 gram (verse) bramen, 1 el kokosrasp en ½ el amandelpasta.

On the top heb ik nog wat granola gestrooid (kokosflakes, pompoen- en zonnebloempitten).

Geen bramen? Ander fruit kan natuurlijk ook.

Stap 1

Doe de quinoa in een pan en voeg de plantaardige melk toe. Kook in ongeveer 15-20 minuten gaar.

Stap 2

Is het vocht bijna opgenomen en de quinoa gaar? Voeg dan de gedroogde cranberries en de druppeltjes green sweet vanille toe. Even goed roeren. Zet het vuur uit en laat de quinoa even afkoelen.

Stap 3

Roer nu de kokosrasp en de (verse) bramen door de quinoa.

Stap 4

Schep jouw quinoa breakkie in jouw boho-tiffin en maak af met de amandelpasta!

Stap 5

Wil jij jouw quinoa breakkie meenemen? Prima, laat het wel eerst goed afkoelen. Sluit dan jouw boho-tiffin en geniet later van jouw ontbijtje.

Tip: maak dit ontbijtje in de avond, dan hoef je in de ochtend alleen nog een beetje op te warmen of je kunt zo de deur uit.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313130/originals-large-collectie/lotus/

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....