Boho-tiffin,  Tussendoortje

Pruimentaart

6 grote porties of 12 kleine porties

Ingrediënten: 100 gram speltmeel, 100 gram amandelmeel, 30 gram agavesiroop, 15 gram kokosolie, 1 el gebroken lijnzaad + 3 theelepel water (mengen en 20 min. apart zetten), 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, ½ theelepel vanille en een snuf zout.

Dadel- speculaasspijs: 100 gram amandelmeel, 100 gram dadels ( http://www.yogiyousef.com * )  50 gram agavesiroop, 1 flinke theelepel speculaaskruiden en 100 ml water.

Top: 6 pruimen en wat amandelschaafsel.

Het originele recept is afkomstig van http://healthinut.com Ik heb de taart vegan gemaakt en speculaaskruiden toegevoegd.

* Dates for Foodmakers Extra Soft, 3 kg, 24,95)

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat of vorm (18 cm) met bakpapier en vet eventueel de randen in met wat kokosolie.

Stap 2

Ga aan de slag met de ingrediënten voor de bodem. Doe alle droge ingrediënten in een kom. Goed met elkaar mengen.

Stap 3

Voeg het gebrokenlijnzaad ei + kokosolie bij het meel en kneed met de handen tot een ‘plakkerige’ deegbal.

Stap 4

Druk het deeg uit op de bodem van jouw bakplaat of vorm (eventueel de randen ook). Zet even in de koelkast.

Stap 5

Doe alle ingrediënten voor de dadel- speculaasspijs in de keukenmachine. Zet aan. Schraap soms de randen even schoon. Heb je een egale substantie? Dan is het klaar.

Stap 6

Pak de bodem uit de koelkast en doe de dadel- speculaasspijs op de bodem.

Stap 7

Halveer de pruimen en druk deze in de spijs.

Stap 8

Schuif jouw taart in de oven voor ongeveer 40 minuten. Na 30 minuten strooi je wat amandelschaafsel over de pruimen.

Stap 9

Taart klaar? Laat goed afkoelen en snijd de taart dan in 6 of 12 stukken.

Stap 10

Neem 1 of 2 of alles? mee naar jouw werk, school of afspraak in jouw boho-tiffin. Eet een lekker stukje op bij een lekkere grote mok thee.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....