Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  VanhetLand

Preiquiche

(4), 6-12 punten

Ingrediënten: 1 pakje vegan bladerdeeg (plakken ontdooien), 500 gram tofu, handje verse basilicum, 5 prei (schoongespoeld en in halve ringen gesneden), 1 rode ui (fijngesneden), 6 teentjes knoflook (fijngesneden), 8 zongedroogde tomaten, 1 theelepel oregano, snuf chilivlokken, zout en peper naar smaak.

Topping: 200 gram geraspte vegan kaas.

Stap 1

Bekleed de quicheschaal met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Pak een ruime pan en doe hier een scheutje water of olie in. Fruit hier het uitje en knoflook in.

Stap 3

Voeg de gesneden prei toe aan het uimengsel en bak even aan. De oregano, chilivlokken, zongedroogde tomaten voeg je toe. Zet het vuur laag.

Stap 4

Doe de tofu samen met de verse basilicum in een hoge maatbeker of gebruik jouw keukenmachine of blender. Pureer tot een egale emuslie. Breng verder op smaak met zout en peper.

Stap 5

Schep het tofumengsel bij de prei en schep goed om.

Stap 6

Maak van jouw ontdooide bladerdeegvellen een quichebodem. Prik wat gaatjes in de bodem en schep het preimengsel in de quichevorm.

Stap 7

Strooi de gerapste kaas over de quiche en zet deze nu voor ongeveer 35-45 minuten in de oven.

Stap 8

Haal de quiche uit de oven en laat even 10 minuten rusten. Snijd dan de hoeveelheid punten uit de quiche en serveer met een simpele rauwkost salade.

Stap 9

Je kan de quiche ook makkelijk meenemen. Laat dan goed afkoelen (koud is deze ook erg lekker). Stap dan een stuk in jouw boho-tiffin en geniet van deze heerlijke quiche!

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-48777638/salad-collectie/paisley-salad/

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....