Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  VanhetLand

Pompoenspaghetti met witlof en kastanjechampignons

1 portie

Ingrediënten: 200 gram rauwe pompoen (slierten of kant en klaar te koop bij de AH), 125 gram (kastanje)champignons (grofgesneden), 2 stronkjes witlof (in dunne reepjes sneden, 1 teentje knoflook, 1 klein rood uitje, 3 el plantaardige kookroom (rijst- of haverroom), 2 el edelgistvlokken, ½ theelepel paprikapoeder, zout en peper naar smaak.

Stap 1

Pak een ruime pan en zet deze op het vuur. Doe hier wat (kokos)olie in of water.

Stap 2

Fruit het uitje en knoflook in de pan.

Stap 3

Voeg daarna de champignons toe en wok deze mooi goudbruin (minuutje of 3-4).

Stap 4

Roerbak 2-3 minuten de witlof en pompoenspaghetti door het champignonmengsel.

Stap 5

Schenk de plantaardige kookroom door de spaghetti samen met een ½ theelepel paprikapoeder en de edelgistvlokken. Goed omscheppen.

Stap 6

Breng op smaak met zout en peper.

Stap 8

Schep jouw pompoenspaghetti over in jouw boho-tiffin en eet smakelijk!

Stap 9

Wil je jouw spaghetti elders opeten? Laat het dan eerst goed afkoelen (koud ook te eten) voor je de boho-tiffin gaat afsluiten.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-48777638/salad-collectie/paisley-salad/

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....