Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Pompoenquiche

6-12 porties

 

Ingrediënten: bodem: 150 gram amandelmeel, 140 gram sorghummeel, 1 lijnzaad ei (1 el gebroken lijnzaad + 3 el water en dit even laten weken tot het een geleiachtige substantie heeft), 1 el gedroogde peterselie, 1 theelepel gedroogde oregano, zout, peper en water.

Vulling: 800 gram pompoen (in blokjes gesneden en roosteren in de oven op 200 graden 25-30 minuten), 3 teentjes knolfook (meeroosteren), 1 rode ui (grof gesneden), 4 el edelgistvlokken, 2 el balsamico-azijn, 3 zongedroogde tomaten, 3 el gebroken lijnzaad + 9 el water (mengen en apart zetten voor ongeveer 20 minuten), 1 pak tofu (375 gram),snuf cayennepeper, 1-2 theelepel paprikapoeder en wat zout en peper.

Topping: 20 gram pijnboompitten en fijngesneden zongedroogde tomaten.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de pompoen + knoflook. Draai daarna de temperatuur terug naar 180 graden, als de pompoen en knoflook uit de oven is gehaald.

Stap 2

Ga aan de slag met het deeg voor de bodem. Doe alles in een ruime kom en kneed tot een deegbal. Wanneer het te droog is voeg je beetje bij beetje wat water toe. Let op dat het deeg niet te nat wordt. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat voor ongeveer 20 minuten in de koelkast rusten.

Stap 3

Doe in jouw keukenmachine de geroosterde pompoen, knoflook, ui, zongedroogde tomaten en de uitgelekte tofu. Zet de machine aan en wanneer het bijna egaal is, zet je het uit. Voeg nu de edelgistvlokken, balsamico-azijn, cayennepeper, 1 theelepel paprikapoeder en wat zout en peper toe. Meng dit door het pompoenmengsel. Proef even of het op smaak is, anders voeg je de tweede theelepel paprikapoeder toe en nog wat zout en peper. Op het laatst laat je jouw gebrokenlijnzaadmengsel nog meedraaien.

Stap 4

Pak een ovenschaal en bekleed deze met bakpapier. Druk jouw deegbal uit en prik wat gaatjes op de bodem. Zet de ovenschaal voor 15 minuutjes in de oven.

Stap 5

Schep jouw pompoenmengsel over op de bodem en maak af met zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes. Zet de quiche nog terug in de oven voor ongeveer 20-25 minuten.

Stap 6

Snijd de quiche aan. Je kan er 6 porties uithalen, maar ook 12 als het meer als bijgerecht is. Wil jij jouw quiche meenemen in jouw boho-tiffin? Laat het dan goed afkoelen. De quiche is ook lekker om koud op te eten.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313231-4989814,,/originals-large-collectie/botanic-black/

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....