Geen categorie

Pompoencake met cashewfrosting

Petit four gebakjes / 16 stuks

Ingrediënten: 130 gram kokoscreme (santen), 120 gram pompoenpuree, 1 ei van gebroken lijnzaad (1 el gebroken lijnzaad + 3 el water), 2 el Green Sweet Brown van Green Sweet Stevia, 1 theelepel pumpkin spice en een snuf himalayazout.

Frosting: 200 gram cashewnoten (minimaal 4 uur laten weken in water), 100 ml kokosmelk (of een andere plantaardige melk), 2 el syrup gold, ¼ theelepel kaneel en een paar druppeltjes Green Sweet Vanille (naar smaak, ik gebruikte 6 druppels).

Voor deze taart heb je maar 2-3 el frosting nodig. Je kan de ingrediënten ook halveren of je maakt nog een andere taart, waarbij je deze frosting voor kunt gebruiken.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een taartvorm met bakpapier of vet in met plantaardige boter en bestuif het met wat meel.

Stap 2

Doe de kokoscreme samen met de pompoenpuree in de keukenmachine en zet aan. Wanneer het een egale substantie is zet je de keukenmachine uit.

Stap 3

Schenk de puree in een ruime kom en voeg de overige ingrediënten toe. Meng goed door elkaar.

Stap 4

Giet het beslag over in de taartvorm en zet het in de oven voor ongeveer 40-45 minuten.

Stap 5

Maak intussen de frosting. Doe de geweekte cashewnoten in de keukenmachine samen met de plantaardige melk. Zet aan en wanneer het goed fijn gemaald is, is het klaar.

Stap 8

Giet de frosting over in een schone kom en voeg de overige ingrediënten toe. Meng goed door elkaar.

Stap 9

Is de cake goed afgekoeld? Smeer dan 2-3 el frosting op de bovenkant van de taart. Maak eventueel af met wat pecan- of walnoten. De taart kan je het beste bewaren in de koelkast i.v.m. de frosting.

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....