Soep

Pompoen- wortelsoep met kikkererwten

2-4 porties

 

Ingrediënten: 1 flespompoen (geschild en in stukjes gesneden), 2-3 teentjes knoflook, 2 kleine rode uitjes (geschild en in partjes), 2 bosui, 2 wortels, 1 pepertje, 240 gram kikkererwten (gekookt), sap van 1 limoen, 1 cm verse gember, 100 ml kokosmelk, 1 eetlepel hot curry, 1 theelepel komijnpoeder, ½ theelepel cayennepeper, zout en peper naar smaak.

Verse koriander is ook erg lekker bij deze soep.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Rooster de pompoen, ui en knoflook in de oven. Haal het na 20-25 minuten uit de oven.

Stap 3

Doe de pompoen, ui, knoflook, specerijen, ¾ kikkererwten, gember, bosui, wortels, gember in de blender. Zet deze aan. Wanneer je een egale soep hebt, schenk je deze in de pan.

Stap 4

Verwarm de soep en breng verder op smaak met zout, peper, eventueel nog meer van de specerijen die op de ingrediëntenlijst staan. Roer het limoensap, de overige kikkererwten en kokosmelk door de soep.

Stap 5

Schenk de soep in een kommetje en maak eventueel af met wat koriander.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....