Lunch-Dinner,  Ontbijt,  Pancakes

Pompoen pancakes met gebakken banaan

1 portie

Ingrediënten: 50 gram speltmeel, 50 gram (fles)pompoenpuree, 1 theelepel koekkruiden, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, ½ el agavesiroop, snuf zout en 100 ml bruinerijstmelk (of een andere plantaardige melk).

Kokosolie om in te bakken en 1 banaan.

Stap 1

Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer dit goed door elkaar.

Stap 2

In een aparte kom meng je de natte ingrediënten goed door elkaar.

Stap 3

Het natte mengsel roer je nu door het meel.

Stap 4

Pak een koekenpan, doe er wat kokosolie in en zorg ervoor dat de pan goed heet is, voor je de pancakes gaat bakken.

Stap 5

Bak nu 5-6 pancakes. Draai ze om, wanneer ze droog aan de bovenkant zijn. Nog even een minuutje of 3 bakken en klaar.

Stap 6

De pan kan je ook nog gebruiken om jouw banaan in te bakken. Vet de pan eventueel nog wat in met wat kokosolie. De plakjes banaan bak je aan weerskanten mooi goudbruin.

Stap 7

Pak jouw stapeltje pancakes en top het af met de gebakken banaan en misschien nog wat je in de kast hebt staan. Een extra scheutje agavesiroop maakt het wel af.

Stap 8

De pancakes zijn klaar om opgegeten te worden. Neem je ze liever mee voor onderweg? Geen probleem. Laat ze dan wel even afkoelen voor je ze in jouw boho-tiffin stopt. Verdeel de pancakes over de boho-tiffinschaaltjes en jouw gebakken banaan ook.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....