Boho-tiffin,  Ontbijt

Pompoen chia pudding met pumpkin spices

1 portie

Ingrediënten: 150 ml kokosmelk* (uit blik), 150 ml water, 3 el chiazaden, 50 gram rauwe pompoen, 1 theelepel pumpkin spices en 6-8 druppels vloeibare stevia vanille.

Topping: verse bramen met homemade granola.

*je kan elke plantaardige melk gebruiken voor dit recept.

Stap 1

Was en snijd de pompoen in grove stukken. De schil hoeft er niet persé af.

Stap 2

Doe alle ingrediënten (m.u.v. de vloeibare stevia en chiazaden) in de blender en maak een egale smoothie. Breng verder op smaak met de vloeibare stevia vanille en mix dit nog even mee.

Stap 3

Giet de smoothie over in een boho-tffin schaaltje en voeg de chiazaden toe. Goed roeren en laat even 10 minuten staan. Na 10 minuten weer even goed roeren en dan zet je het schaaltje in de koelkast en laat je jouw pudding opstijven.

Stap 4

Maak jouw chiapudding af met wat jij lekker vindt. Ik heb gekozen voor verse bramen en wat homemade granola.

 

Maak deze chiapudding een avond van te voren, dan weet je zeker dat jouw pudding goed is. Eet je buiten de deur? Geen probleem voor in jouw boho-tiffin. Toch bang dat het gaat lekken? Bedek dan het schaaltje met wat huishoudfolie en maak het dan dicht.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-54565743/mini-collectie/hello-love-mini/

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....