Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Pizzabodem gemaakt van cassave

4 pizzabodems

 

Ingrediënten: 1 flinke cassave (850 gram geschild), flinke snuf himalaya zout, 1 flinke el kokosolie en eventueel wat gedroogde kruiden zoals Herb de Provence.

Topping: wat jij zelf lekker vindt.

Het recept voor de pizzabodem komt uit het volgende boek: De poepdokter (deel 1).

 

Stap 1

Snijd de geschilde cassave in grove blokken en doe deze in een pan met ruim water.

Stap 2

Kook de cassave in ongeveer 20 minuten beetgaar.

Stap 3

Giet de cassave af en doe de stukken gekookte cassave in de keukenmachine. Voeg de kokosolie en het zout toe.

Stap 4

Doe de bloemkoolroosjes in de keukenmachine en maal fijn tot een soort couscous. Het magisch wonder kan beginnen.

Stap 5

Wanneer je een deegbal hebt, is jouw pizzadeeg klaar! Haal alles uit de keukenmachine en laat goed afkoelen. Dit doe je op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Stap 6

Strooi wat kruiden over het deeg en kneed deze goed in het deeg.

Stap 7

Maak 4 gelijke ballen van het deeg en rol deze 4 uit tot een pizzabodem.

Stap 8

Top jouw pizza met datgene wat jij lekker vindt. Mijn pizza heb ik gemaakt met 1 el tomatensaus, ½ courgette, ½ rode uit, wat artisjokharten en op het laatst (nadat de pizza uit de oven komt) afgemaakt met rucola.

Stap 9

Zet jouw pizza in de oven en haal deze er na 18-20 minuten uit de oven. Eet smakelijk!

Stap 10

Wil jij jouw pizza meenemen? Geen probleem. Laat de pizza goed afkoelen. Snijd er 8 stukken uit en verdeel de 8 stukken over de 2 of 3 boho-tiffin schaaltjes. Koud is de pizza ook lekker om te eten!

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313241-4989814,,/originals-large-collectie/star-style/

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....