Soep

Pittige tomatensoep

 

Tomatensoep, wie is er niet groot mee geworden? Mijn moeder maakte vroeger altijd de tomatensoep helemaal zelf. Tomatensoep met ballen :). Nu ik zelf heel wat varianten gemaakt heb zonder pakje en zakje, mag ik nu wel zeggen, dat ik deze tomatensoep erg lekker vind. Geïnspireerd door de soep van Rens Kroes uit het boek ‘The Party Edition’, heb ik het natuurlijk weer zo gemaakt, zodat ik het zelf mag en kan uitwerken. Een heerlijke soep die zowel zoet als pittig is. Je kan er natuurlijk nog zelf vegan balletjes aan toevoegen, maar ik heb dat niet gedaan. Wil je weten hoe mijn tomatensoep is gemaakt? Lees dan snel verder.

 

2 porties

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1/4-1/2 rode peper, 500 gram trostomaten, 300 ml water, 10 gram cashewnoten (geweekt), 100 gram zoete aardappel, ½ theelepel zwarte peper, ½ theelepel zeezout, ½ theelepel gedroogde tijm, 7 gram verse basilicum, 150 gram wortel.

Garnering per kom: 1 norivel, ½ eetlepel tamari, wat sesamzaadjes.

 

Stap 1

Schil de ui en de knoflook en snijd deze fijn. De rode peper snijd je in dunnen ringen. Afhankelijk hoe pittig je het wilt hebben verwijder je wel/niet de zaadlijsten. De tomaten spoel je af en snijd je in parten. De zoete aardappel schil je en de wortel even schoon raspen en dan beiden in kleine stukjes snijden.

Stap 2

Pak een ruime soeppan en verhit deze met 1 theelepel kokosolie in de pan.

Stap 3

Bak de uien en knoflook even aan en voeg daarna de rode peper toe. Even roeren en daarna de tomaten, zoete aardappel en wortel toevoegen. Laat dit even voor ongeveer 10 minuten sudderen.

Stap 4

Voeg nu 300 ml water toe, de specerijen, cashewnoten en de basilicum. Laat dit alles weer even 10 minuten koken.

Stap 5

Met de staafmixer (of blender) pureer je het tot een egale soep. Breng verder op smaak met wat peper en zeezout.

Stap 6

Pak een koekenpan en zet deze op het vuur. Doe hier de tamari in en versnipper de nori. Even laten slinken en garneer hier jouw soep mee met nog wat sesamzaadjes.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....