Soep

Pittige spinaziesoep met een twist

4 grote maaltijdsoepen of 8 soepjes als bijgerecht

 

Ingrediënten: 1 kleine rode ui (fijngesneden), 2 teentjes knoflook (fijngesneden), 100 gram zoete aardappel (geschild en in blokjes gesneden), 1 courgette (400 gram, in blokjes gesneden), 100 gram spinazie, 100 gram (ongezwavelde) gedroogde abrikozen (in stukken gesneden), 1 theelepel kerriepoeder, ½ theelepel komijnpoeder, 1 theelepel kurkuma, 2,5 theelepel chilipoeder (houd je niet van pittig? Start dan met een ½ theelepel of laat het weg), ½ theelepel cayennepeper, 100 gram tomatenpuree, 200 ml kokosmelk (uit blik), 500-750 ml groentebouillon, zout en peper naar smaak.

Stap 1

Pak een ruime pan en zet deze met wat water of (kokos)olie op het vuur. Fruit kort het uitje en knoflook en voeg daarna de specerijen toe en bak even aan.

Stap 2

Voeg de groentes en gedroogde abrikozen toe en schep om en bak kort aan.

Stap 3

Schenk de bouillon in de pan samen met de tomatenpuree en kokosmelk. Wanneer de zoete aardappel zacht is, doe je de spinazie in de soep. Roer even goed door de soep. Pureer de soep tot een egale soep. Proef of je het zo op smaak vindt, anders voeg je nog wat zwarte peper en himalayazout toe.

Stap 4

Schep de soep over in 4 soepkommen en serveer met bijvoorbeeld desembrood of zadencrackers.

 

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....