Boho-tiffin,  Ontbijt

Pink Millet

1 portie

Ingrediënten: 50 gram gierst, 1 bos- of rode biet (geschild en in stukjes gesneden), 200 ml water (om de gierst en de biet in te koken), 1 theelepel vanille, 1 theelepel kaneel, snuf gember en kardemom, 30 gram dadelpuree (of dadels), 100 ml amandelmelk.

Topping: stukje gedroogde banaan, cacaonibs en wat fijngestampte cashewnootjesen.

 

Qua smaak en topping kan je eindeloos variëren. Je kan i.p.v. een rode biet ook een wortel pakken, fruit doorheen pureren. Qua topping kan je ook helemaal losgaan. Gebruik je eigen creativiteit!

Stap 1

Doe de gierst samen met de biet en 200 ml water in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Wanneer het kookt zet je het vuur zacht en laat je het 30-40 minuten pruttelen. Het water mag helemaal opgenomen worden.

Stap 2

Nu mag je de amandelmelk, vanille, kaneel, gember en kardemom toevoegen en laat je dit 15 minuten staan. Is de melk opgenomen?

Stap 3

Het papje doe je nu in een hoge maatbeker of blender samen met de dadelpuree. Pureer of blend het tot een egale emulsie.

Stap 4

Doe jouw giertspapje in jouw boho-tiffin schaaltje en maak af met de topping.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....