Boho-tiffin,  Tussendoortje

Pepernoten

Ingrediënten: 140 gram dadels, 40 gram kokosbloesemsuiker, 2 theelepel wijnsteenbakpoeder, 2 theelepel speculaaskruiden, snuf zout, 75 gram amandelmeel, 75 gram roggemeel en 20 ml amandelmelk. Ook lekker met een snuf gember, kardemom en kaneel!

Stap 1

Ik heb alle ingrediënten m.u.v. de melk in de keukenmachine gedaan. Zet aan. O,ja verwarm de oven alvast voor op 160 graden.

Stap 2

Wanneer alles goed vermalen is, voeg je de melk toe. Er ontstaat een deegbal. Merk je dat het deeg te nat is? Voeg dan nog wat meel toe en wanneer het te droog is, dan wat meer amandelmelk gebruiken.

Stap 3

Maak met je handen een stevige bal en wikkel deze in huishoudfolie. Laat deze 30 minuten in de koelkast rusten.

Stap 4

Haal het deeg uit de koelkast en verwijder de huishoudfolie. Nu kan je kleine pepernootjes maken (of speculaaskoeken).

Stap 5

Leg de pepernootjes (of koeken) op de bakplaat (deze is bekleed met een bakpapiertje). Niet te dicht bij elkaar!

Stap 6

Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en na ongeveer 18-25 minuten zijn jouw pepernootjes klaar.

Stap 7

Wanneer ze uit de oven gehaald kunnen worden, laat je ze nog even afkoelen. Neem ze mee voor onderweg, naar je werk of studie in jouw boho-tiffin! Wedden dat je mag uit gaan delen?

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....