Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Tussendoortje

Pepernoten cheesecake met sinaasappel

Minimaal 8 porties. Je kan er ook 12 of 18 porties uit snijden.

Ingrediënten: bodem: 100 gram dadels (http://www.yogiyousef.com/nl/webshop/for-foodmakers/dadels-extra-soft-zonder-pit-3kg), 250 gram bio pepernoten (gezoet met speltstroop en wat water.

Witte laag: 750 gram sojayoghurt, 3 el agavesiroop (of meer als je het zoeter wilt hebben), sap van 1 sinaasappel, rasp van 2 sinaasappels, 1 theelepel vanille, 2-3 el speculaaskruiden en 6 gram agar-agar met 200 ml water.

Je kan de taart nog versieren met pepernoten, wat pure chocolade of met wat jij lekker vindt.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de springvorm (28 cm) met een bakpapiertje en vet de randen in met kokosolie.

Stap 2

Ga als eerste aan de slag met de bodem. Doe de dadels samen met de pepernoten in de keukenmachine. Maal dit fijn. Voeg scheutje voor scheutje wat water bij. Het mag een wat klefferig deeg worden, maar niet te nat.

Stap 3

Druk jouw deegbal plat op de bodem van jouw beklede springvorm. Gebruik de bolle kant van de lepel, zodat je het gelijkmatig kan aandrukken. Prik er wat gaatjes in met een vorm en zet het nu voor ongeveer 15 minuutjes in de oven.

Stap 4

Intussen kan je aan de slag met de vulling. Doe in de keukenmachine de sojayoghurt, speculaaskruiden, vanille, agavesiroop en sinaasappelsap. Meng dit goed door elkaar. Doe op het laatst de sinaasappelrasp bij het yoghurtmengsel en zet de keukenmachine nog even aan. Proef even of je het mengsel lekker genoeg vindt. Nu kan je nog dingen toevoegen!

Stap 5

Doe in een steelpannetje 6 gram agar-agar samen met 200 ml water. Goed roeren met de garde. Breng het aan de kook. Wanneer het kookt, roer je nog even door. Voeg daarna het yoghurtmengsel toe. Blijf goed roeren. Komen er weer luchtbellen? Roer dan nog een minuut of 2 door.

Stap 6

Pak jouw springvorm met de bodem die al gebakken is. Giet het yoghurtmengsel op de bodem en schud voorzichtig met de springvorm, zodat het een gelijkmatige bovenkant krijgt. Zet dit nu voor 2-3 uur in de koelkast. Het kan nu opstijven.

Stap 7

Is jouw taart helemaal stijf? Verwijder dan de springvorm en decoreer eventueel jouw taart nog met wat pepernoten en andere lekkere dingen die in jouw kast staan.

Stap 8

Snijd de taart in 8, 12 of 16 stukken. Wil je het meenemen naar je werk, school of afspraak? Vul jouw boho-tiffin dan met een stuk taart en je bent ready to go.

 

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....