Boho-tiffin,  Tussendoortje

Peperkoek

12 plakken

Ingrediënten: 250 gram roggemeel, 1 el peperkoekkruiden, 3 el kokosbloesemsuiker, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 theelepel baksoda, snuf zeezout, 1 el appelstroop, 50 ml rijststroop, 2 el vlozaadvezel (optioneel) en 2 grote / rijpe bananen (pureren).

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.

Stap 2

Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng dit goed met elkaar.

Stap 3

In een aparte kom doe je alle natte ingrediënten en ook dit meng je goed door elkaar.

Stap 4

Voeg het natte nu bij het droge mengsel en roer goed door elkaar. Proef even of het op smaak is. Anders kan je het nog wat zoeter maken door er wat rijststroop (of een ander zoetmiddel) toe te voegen.

Stap 5

Schep het beslag over in het cakeblik en schuif deze in de oven. Na ongeveer 50-60 minuten is jouw peperkoek klaar. De prikker komt droog uit de peperkoek.

Stap 6

Laat jouw peperkoek eerst even 10 minuten afkoelen. Haal het uit de vorm en snijd er 12 plakken uit.

Stap 7

Besmeer de plakken lekker met wat plantaardige boter of een notenpasta. Leg de plakken in jouw boho-tiffin en je hebt ieder moment van de dag een lekkere snack!

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....